Η φιλοσοφία της πολιτκής του Immanuel Kant

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2013 (EL)
Η φιλοσοφία της πολιτκής του Immanuel Kant

Σπέλλα, Ουρανία

Αντικείμενο της εργασίας είναι η παρουσίαση μιας όσο το δυνατόν ολοκληρωμένης εικόνας γύρω από το θέμα της πολιτικής φιλοσοφίας του Immanuel Kant. Αναλύει όλο το φιλοσοφικό και πολιτικό του έργο και αναφέρει τις απόψεις του. Στόχος της είναι η κατανόηση των ιδεών του Καντ, και οι φιλοσοφικές και οι πολιτικές, για τη θεμελίωση της αιωνίας ειρήνης. Αρχικά γίνεται ανάλυση της φιλοσοφικής πλευράς του Καντ, αναλύοντας όλο το φιλοσοφικό του σύστημα, διότι ήταν αυτός που δημιούργησε μια νέα εποχή στη γενική θεώρηση της ζωής και της ύπαρξης. Έπειτα αναλύεται το πολιτικό του έργο και μέσα από αυτό προτείνει λύσεις και μεθόδους για μια καλύτερη κοινωνία ανθρώπων με βάση το δίκαιο. Στη συνέχεια μέσω της ανάλυσης της συγγραφέα Χάνα Άρεντ, η οποία ασχολήθηκε όλη της τη ζωή με την πολιτική φιλοσοφία του, προκύπτει μία εντελώς διαφορετική αντίληψη της πολιτικής θεωρίας του Καντ. Τέλος, περιγράφονται τα συμπεράσματα που προκύπτουν μέσα από την μελέτη της πολιτικής φιλοσοφίας του Εμμάνουελ Καντ.

Thesis
NonPeerReviewed

Πολιτική φιλοσοφία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2013


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.