Ο εσωτερικός και εξωτερικός έλεγχος των επιχειρήσεων: παραδείγματα οικονομικής απάτης σε Ελλάδα και εξωτερικό

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2013 (EL)
Ο εσωτερικός και εξωτερικός έλεγχος των επιχειρήσεων: παραδείγματα οικονομικής απάτης σε Ελλάδα και εξωτερικό

Μέμης, Αργύριος

Ως έννοιες ο εσωτερικός και ο εξωτερικός έλεγχος είναι από τις πιο χρήσιμες για όλες τις οικονομικές μονάδες, αφού δημιουργούν ένα κλίμα «ασφάλειας», αποφεύγοντας τις κλοπές από ενδογενείς και εξωγενείς παράγοντες. Ο έλεγχος, τόσο ο εσωτερικός όσο και ο εξωτερικός, είναι συνυφασμένος με όλες τις οικονομικές πράξεις από τα αρχαία χρόνια μέχρι και σήμερα, ώστε προσαρμόζεται στις ανάγκες της κάθε εποχής. Σκοπός της παρούσας πτυχιακής είναι αφενός η εξέταση της χρησιμότητας και των δύο ελέγχων, αφετέρου η παράθεση της αλληλεξάρτησής τους για την επιβίωση και ανάπτυξη των οικονομικών μονάδων. Τέλος, η εν λόγω επιστημονική έρευνα μπορεί να διατελέσει πηγή πληροφοριών για μεταγενέστερες έρευνες στον τομέα του ελέγχου και γενικότερα της ελεγκτικής επιστήμης.

Thesis
NonPeerReviewed

Οικονομικό έγκλημα
Ελεγκτική (Λογιστική)

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2013


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.