Διαχείριση βροχομετρικών δεδομένων με τη χρήση συστημάτων γεωγραφικών πληροφοριών

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2009 (EL)
Διαχείριση βροχομετρικών δεδομένων με τη χρήση συστημάτων γεωγραφικών πληροφοριών

Νικολαϊδης, Άρης

Τα Συστήματα Γεωγραφικών Πληροφοριών (Σ.Γ.Π.) παρουσιάζουν τεράστια ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια και χρησιμοποιούνται από επιχειρήσεις, πανεπιστήμια, κυβερνητικούς οργανισμούς και ιδιώτες σε ποικίλες εφαρμογές. Πριν από την εμφάνιση των Συστημάτων Γεωγραφικών Πληροφοριών υπήρχαν δύο ξεχωριστές ομάδες πακέτων λογισμικού (software) στην αγορά. Η πρώτη ομάδα ήταν κατάλληλη μόνο για διαχείριση χωρικών δεδομένων (graphics). Την ομάδα αυτή αποτελούσαν τα λεγόμενα σχεδιαστικά προγράμματα της αγοράς, όπως Autocad και Archicad για σχεδίαση και διαχείριση αρχιτεκτονικών σχεδίων, το CorelDraw! και το Adobe Illustrator για δημιουργία καλλιτεχνικών σχεδίων και γραφικών κ.ά. Η δεύτερη ομάδα ήταν κατάλληλη μόνο για διαχείριση περιγραφικών δεδομένων, τα οποία συνήθως ήταν αποθηκευμένα σε μορφή πινάκων ή βάσεων δεδομένων, δηλαδή σε στήλες και γραμμές. Την ομάδα αυτή αποτελούσαν τα λεγόμενα Συστήματα Διαχείρισης Βάσεων Δεδομένων, όπως Oracle, DBase, Foxbase, DB2, Informix κ.λπ.

Thesis
NonPeerReviewed

Γεωγραφικά συστήματα πληροφοριών

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2009


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.