Ρύπανση περιβάλλοντος: σημαντικότεροι ρύποι

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2009 (EL)
Ρύπανση περιβάλλοντος: σημαντικότεροι ρύποι

Διαβάτη, Αφροδίτη-Ιλάρια

Ο πληθυσμός του πλανήτη τα τελευταία 50 χρόνια έχει σχεδόν διπλασιαστεί, ο αριθμός των αυτοκίνητων έχει δεκαπλασιαστεί και ο πληθυσμός των αστικών περιοχών έχει τετραπλασιαστεί. Η μόλυνση στις μεγαλουπόλεις τείνει να αυξηθεί και ιδιαίτερα στις πυκνοκατοικημένες περιοχές, με αποτέλεσμα να ξεπερνά τα επιτρεπτά ανώτερα όρια ενώ στη συνέχεια μειώνεται. Καθώς νέες μέθοδοι παρουσιάζονται καθημερινά για την ελάττωση της μόλυνσης, στις βιομηχανοποιημένες χώρες του δυτικού κόσμου η αστική ρύπανση βρίσκεται στα τελευταία στάδια ,με αποτέλεσμα να παρατηρούνται μειωμένα επίπεδα διοξειδίου του θειου και του καπνού. Τα τελευταία χρόνια, η απότομη αύξηση των αυτοκινήτων μας έχει αναγκάσει να στρέψουμε την προσοχή μας στο διοξείδιο του αζώτου, στις οργανικές ενώσεις και στα μικρά σωματίδια.

Thesis
NonPeerReviewed

Μόλυνση υδάτων
Περιβάλλον, Προστασία του
Αέρας - Μόλυνση

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2009


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.