Βασικές αρχές σκυροδέματος: εγχρωμο σκυρόδεμα

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2009 (EL)
Βασικές αρχές σκυροδέματος: εγχρωμο σκυρόδεμα

Τουλουπάκης, Απόστολος
Χανδόλιας, Παύλος

Τα τσιμεντοειδή υλικά χρησιμοποιούνται στην κατασκευή εδώ και 9000 χρόνια περίπου. Το οπλισμένο σκυρόδεμα έκανε την εμφάνισή του για πρώτη φορά στις αρχές της δεκαετίας του 1870 και η χ ρήση του εξαπλώθηκε ταχύτατα σε όλο τον κόσμο με αποτέλεσμα να αποτελεί σήμερα το ευρύτερα χρησιμοποιούμενο υλικό στον κατασκευαστικό κλάδο. Σύμφωνα με τη γνώμη πολλών ερευνητών, το σκυρόδεμα θα παραμείνει, τουλάχιστον για το πρώτο μισό του 21ου αιώνα, το πιο ευρέως χρησιμοποιούμενο οικοδομικό υλικό στον κόσμο. Ωστόσο, οι ιδιότητες, οι ποιοτικές απαιτήσεις και η φιλοσοφία σχεδιασμού και χρήσης του υλικού αυτού, αναμένεται να διαφοροποιηθούν σημαντικά στα επόμενα χρόνια. Πιο συγκεκριμένα, η κατασκευή περιβαλλοντικά εναρμονισμένων έργων με παρατεινόμενο ορίζοντα χρήσιμης ζωής, αναδεικνύει το κριτήριο της ανθεκτικότητας στο χρόνο ως το πλέον κρίσιμο, ενώ έμφαση στη βιομηχανία σκυροδέματος αναμένεται να δοθεί στη συνετή διαχείριση των πρώτων υλών, στην επιτυχή εκμετάλλευση των βιομηχανικών παραπροϊόντων, στην ευρεία χρήση χημικών πρόσμεικτων και ορυκτών πρόσθετων, καθώς και στην περαιτέρω ανάπτυξη νέων βελτιωτικών προϊόντων.

Thesis
NonPeerReviewed

Σκυρόδεμα
Τσιμέντο - Βιομηχανία και εμπόριο
Τσιμέντο - Περιβαλλοντικές απόψεις

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2009


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.