Διαχείριση υδάτων ποταμού Πηνειού

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2010 (EL)
Διαχείριση υδάτων ποταμού Πηνειού

Γκρίμπα, Άννα

Στην ευρύτερη περιοχή (Υδρολογική λεκάνη Πηνειού) βρίσκονται: 1. Πηνειός Ποταμός. Σχηματίζεται αφενός από τη συμβολή του Μαλακασιώτικου ρέματος, που πηγάζει από το βουνό Λάκμος (υψόμετρο 1700 m) και του ρέματος Μουργκάνι που πηγάζει από τα όρη Αντιχάσια και αφετέρου από τους παραποτάμους Ληθαίο, Πορταϊκό, Πάμισο, Σοφαδίτικο, Ενιπέα, Τιταρήσιο. Το μήκος του φθάνει τα 205 Km και είναι ο 3ος σε μήκος ποταμός της χώρας. Η λεκάνη απορροής του καλύπτει έκταση 10.700 Km2, το ύψος της μέσης ετήσιας βροχόπτωσης είναι 779 mm, ο μέσος ετήσιος όγκος νερού 7.965 Χ 106 m3 και η μέση ετήσια απορροή εκτιμάται σε 3.500 Χ 106 m3 διαρρέει τη Θεσσαλική πεδιάδα και μετά τη Λάρισα δημιουργεί έντονους μαιανδρισμούς, διασχίζει την Κοιλάδα των Τεμπών και εκβάλλει στο Αιγαίο, σχηματίζοντας αξιόλογο από αισθητική και οικολογική άποψη Δέλτα. Στο υδάτινο σύστημα του Πηνειού μπορούμε να εντάξουμε και τον υπό σύσταση ταμιευτήρα της Κάρλας καθώς και τους παρακάτω ταμιευτήρες.

Thesis
NonPeerReviewed

Διαχείριση περιβάλλοντος
Υδάτινοι πόροι - Διαχείριση

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2010


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.