Αξιολόγηση περιβαλλοντικών επιπτώσεων από τη κατασκευή οδικών έργων: η περίπτωση της Εγνατίας οδού (Τμήμα Παναγιά - Γρεβενά)

 
This item is provided by the institution :
TEI of West Macedonia
Repository :
@naktisis
see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*
share
2010 (EN)
Αξιολόγηση περιβαλλοντικών επιπτώσεων από τη κατασκευή οδικών έργων: η περίπτωση της Εγνατίας οδού (Τμήμα Παναγιά - Γρεβενά)

Στρογγυλού, Ευαγγελία

Το προτεινόμενο έργο αφορά την πλήρη κατασκευή αυτοκινητόδρομου στο τμήμα Παναγιά - Γρεβενά της Εγνατίας Οδού με διατομή 2x2 λωρίδων κυκλοφορίας είτε διαχωρισμένων κλάδων σε σήραγγες, γέφυρες και τις προσβάσεις τους είτε ενιαίου οδοστρώματος συνολικού πλάτους 22m με κεντρικό διαχωριστικό στηθαίο καθώς και τα σύνοδά του έργα όπως ανισόπεδες διαβάσεις, γέφυρες, κοιλαδογέφυρες, σήραγγες, μικρά τεχνικά κλπ. Το υπό μελέτη τμήμα αποτελείται από υποτμήματα και αρχίζει από τον ανισόπεδο κόμβο Παναγιάς μέχρι την περιοχή του χωριού Παναγιά και τελειώνει στον δυτικό ανισόπεδο κόμβο Γρεβενών, δηλαδή ανισόπεδος κόμβος Καλαμπάκας περί τα 1.2χλμ. νοτιοανατολικά της πόλης των Γρεβενών στη συμβολή με την υφιστάμενη Εθνική Οδό Καλαμπάκας - Γρεβενών. Στη θέση αυτή βρίσκεται η αρχή της Εγνατίας Οδού. Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή 13 διδύμων σηράγγων συνολικού μήκους κλάδων 21.35χλμ με μεγαλύτερη τη σήραγγα Παναγιάς (αριστερός κλάδος 2.667m και δεξιός κλάδος 2.665m) και μικρότερη τη σήραγγα Αγ. Τριάδας με 125m. Περιλαμβάνει επίσης και 9 κοιλαδογέφυρες συνολικού μήκους κλάδων 5.33χλμ. με επιμέρους μήκη από 150m έως 636m. Προβλέπονται δύο ανισόπεδοι κόμβοι για σύνδεση με τον αυτοκινητόδρομο Ε65 και για σύνδεση με το τοπικό δίκτυο και εξυπηρέτηση της πρόσβασης σε οικισμούς και την οδό προς Βασιλίτσα.

Thesis
NonPeerReviewed

Περιβάλλον, Προστασία του
Οδοποιία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Greek

2010


cc_by_nc_nd*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)