Αξιολόγηση περιβαλλοντικών επιπτώσεων από τη κατασκευή οδικών έργων: η περίπτωση της Εγνατίας οδού (Τμήμα Παναγιά - Γρεβενά)

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2010 (EL)
Αξιολόγηση περιβαλλοντικών επιπτώσεων από τη κατασκευή οδικών έργων: η περίπτωση της Εγνατίας οδού (Τμήμα Παναγιά - Γρεβενά)

Στρογγυλού, Ευαγγελία

Το προτεινόμενο έργο αφορά την πλήρη κατασκευή αυτοκινητόδρομου στο τμήμα Παναγιά - Γρεβενά της Εγνατίας Οδού με διατομή 2x2 λωρίδων κυκλοφορίας είτε διαχωρισμένων κλάδων σε σήραγγες, γέφυρες και τις προσβάσεις τους είτε ενιαίου οδοστρώματος συνολικού πλάτους 22m με κεντρικό διαχωριστικό στηθαίο καθώς και τα σύνοδά του έργα όπως ανισόπεδες διαβάσεις, γέφυρες, κοιλαδογέφυρες, σήραγγες, μικρά τεχνικά κλπ. Το υπό μελέτη τμήμα αποτελείται από υποτμήματα και αρχίζει από τον ανισόπεδο κόμβο Παναγιάς μέχρι την περιοχή του χωριού Παναγιά και τελειώνει στον δυτικό ανισόπεδο κόμβο Γρεβενών, δηλαδή ανισόπεδος κόμβος Καλαμπάκας περί τα 1.2χλμ. νοτιοανατολικά της πόλης των Γρεβενών στη συμβολή με την υφιστάμενη Εθνική Οδό Καλαμπάκας - Γρεβενών. Στη θέση αυτή βρίσκεται η αρχή της Εγνατίας Οδού. Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή 13 διδύμων σηράγγων συνολικού μήκους κλάδων 21.35χλμ με μεγαλύτερη τη σήραγγα Παναγιάς (αριστερός κλάδος 2.667m και δεξιός κλάδος 2.665m) και μικρότερη τη σήραγγα Αγ. Τριάδας με 125m. Περιλαμβάνει επίσης και 9 κοιλαδογέφυρες συνολικού μήκους κλάδων 5.33χλμ. με επιμέρους μήκη από 150m έως 636m. Προβλέπονται δύο ανισόπεδοι κόμβοι για σύνδεση με τον αυτοκινητόδρομο Ε65 και για σύνδεση με το τοπικό δίκτυο και εξυπηρέτηση της πρόσβασης σε οικισμούς και την οδό προς Βασιλίτσα.

Thesis
NonPeerReviewed

Περιβάλλον, Προστασία του
Οδοποιία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2010


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.