Σπήλαιο Αγίου Γεωργίου Ν. Κιλκίς

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2010 (EL)
Σπήλαιο Αγίου Γεωργίου Ν. Κιλκίς

Τυρεκίδου, Παρασκευή

Σπήλαιο χαρακτηρίζεται κάθε φυσική ή υπόγεια κοιλότητα σε πέτρωμα, είτε είναι κάτω από την επιφάνεια, είτε επικοινωνεί με την επιφάνεια της γης και είναι τέτοιων διαστάσεων ώστε να επιτρέπει την είσοδο ανθρώπου. Τα σπήλαια σχηματίζονται συνήθως σε ασβεστολιθικά πετρώματα, οπότε είναι διακοσμημένα με σταλαχτίτες και σταλαγμίτες. Ο συνηθέστερος τρόπος δημιουργίας σπηλαίων είναι η διαλυτική δράση των υπόγειων νερών πάνω σε ασβεστόλιθους. Παρόλο που κάποια σπήλαια ανακαλύφθηκαν τυχαία κατά τη διάνοιξη ορυχείων με σκοπό την ανεύρεση πολύτιμων μετάλλων, η πλειοψηφία των γνωστών σπηλαίων έχουν φυσικές εισόδους. Η παρούσα εργασία είναι μια προσπάθεα να παρουσιαστούν τα γενικά και επιμέρους χαρακτηριστικά του σπηλαίου Αγίου Γεωργίου Κιλκίς, καθώς επίσης να προταθούν και τρόποι καλύτερης προβολής του, ως ένα αξιοθαύμαστο τουριστικό προορισμό που διαθέτει η πόλη του Κιλκίς.

Thesis
NonPeerReviewed

Γεωλογία
Τουριστική υποδομή

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2010


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.