Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2013 (EL)
Θεωρία παιγνίων

Καρράς, Βασίλειος
Σιδέρης, Κωνσταντίνος

Στην εργασία εμφανίζονται οι βασικές έννοιες της θεωρίας παιγνίων καθώς και η ιστορική αναδρομή αυτής. Αναφέρονται επίσης οι εφαρμογές της στην καθημερινή ζωή, τα παιγνιοθεωριτικά μοντέλα, τα στρατηγικά παίγνια, οι κατηγορίες των παιγνίων και μια αναφορά στο θεώρημα minimax Παρουσιάζεται η ζωή του John Nash και η ισορροπία Nash και εξετάζονται διάφορα παίγνια κλείνοντας με το Level – K Model το οποίο επεκτείνει τη θεωρία των παιγνίων. Αναλύει το όνειρο της ενοποίησης των κοινωνικών επιστημών την απαρχή του και τους προβληματισμούς. Επίσης αναλύονται οι δύο υπέροχες ιδέες του John Nash, την ισορροπία Nash και τη λύση του διαπραγματευτικού προβλήματος. Τέλος αναλύει το πρόβλημα της απροσδιοριστίας στη θεωρία του Nash την πιθανή επίλυση και τη συνεισφορά του John Harsanyi και Reinhart Selten στη συνέχιση της θεωρίας του Nash. Στο τέλος εμφανίζονται οι εφαρμογές της Θεωρίας των Παιγνίων σε διάφορους τομείς όπως στη κοινωνική συμπεριφορά, στην εφαρμοσμένη διδακτική στη κβαντική φυσική, στις εκλογές, στη βιολογία και στην εξωτερική ελληνική πολιτική. Κλείνοντας το τέταρτο Κεφάλαιο γίνεται μια κριτική προσέγγιση της σχέσης δικαίου και Θεωρίας Παιγνίων από τη σκοπιά του φύλου.

Thesis
NonPeerReviewed

Θεωρία παιγνίων

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2013


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.