Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2013 (EL)
Η Πολιτεία του Πλάτωνα

Βαλέρας, Γεώργιος

Στην παρούσα εργασία γίνεται μια προσπάθεια αφενός να παρουσιαστεί και αφετέρου να αναλυθεί η Πολιτεία του Πλάτωνα, με γνώμονα τις βασικότερες και πιο ουσιαστικές ιδέες που ο φιλόσοφος επιδιώκει να αναπτύξει μέσα στο έργο του. Καταρχήν εκθέτουμε τα βασικά βιογραφικά στοιχεία και ορισμένες απαραίτητες πληροφορίες για το έργο του Πλάτωνα, στο σύνολό του. Εν συνεχεία, αναλύονται εκτενώς τα δέκα βιβλία της Πολιτείας ως προς το περιεχόμενο και τις απόψεις που εκφράζονται μέσα σ’ αυτά. Εκτίθενται φυσικά τόσο οι απόψεις του ίδιου του φιλοσόφου, όσο και των συνομιλητών του. Ακολουθεί ένας επιμέρους σχολιασμός των σημαντικότερων πλατωνικών ιδεών και αντιλήψεων, που χαρακτηρίζουν την πλατωνική φιλοσοφία, όπως για παράδειγμα, η έννοια της ευδαιμονίας, του Αγαθού, τα φαύλα πολιτεύματα και άλλα. Κλείνοντας αναφερόμαστε πιο συγκεκριμένα σε στοιχεία που σχετίζονται με την οικονομία και καταλήγουμε σε κάποια σημαντικά συμπεράσματα που αφορούν τη φιλοσοφία και το περιεχόμενο του σπουδαίου αυτού φιλοσοφικού συγγράμματος.

Thesis
NonPeerReviewed

Φιλόσοφοι, Αρχαίοι

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2013


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.