Η οικονομική απάτη της Siemens

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2013 (EL)
Η οικονομική απάτη της Siemens

Κιντζόγλου, Θεοδώρα

Η οικονομική απάτη είναι ένα γεγονός άμεσα συνυφασμένο με την διαφθορά και την υποβάθμιση της κοινωνίας. Το φαινόμενο της διαφθοράς είναι τόσο παλιό όσο και η έννοια της εξουσίας. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι είναι αποδεκτό ή ότι οποιαδήποτε απόπειρα να αντιμετωπιστεί αποτελεί χάσιμο χρόνου. Η διαφθορά μπορεί να είναι ιδιαίτερα επιζήμια για μία οικονομία. Διαστρεβλώνει τις αγορές και βλάπτει την οικονομική, κοινωνική και πολιτική ανάπτυξη στο σύνολό της, ιδίως στις αναπτυσσόμενες χώρες. Σύμφωνα με ορισμένες μελέτες η διαφθορά επιβαρύνει κάθε χρόνο την παγκόσμια οικονομία κατά πολλά δισεκατομμύρια δολάρια. Φαινόμενα διαφθοράς μπορεί να παρουσιαστούν σε όλες τις κοινωνικές τάξεις και σε όλες τις χώρες. Στις αναπτυσσόμενες χώρες μπορεί να αποτελεί απόρροια της φτώχειας αλλά και ως αποτέλεσμα της παρουσίας διεφθαρμένων ολιγαρχικών καθεστώτων που κατασπαταλούν τις πλουτοπαραγωγικές πηγές των χωρών αυτών. Στις αναπτυγμένες χώρες, παράγοντες όπως η επαγγελματική αβεβαιότητα και η φθίνουσα εταιρική πίστη μπορεί να οδηγήσουν στη συχνότερη εκδήλωση φαινομένων διαφθοράς. Ωστόσο, η διαφθορά δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να θεωρηθεί αποδεκτό φαινόμενο, και παρόλο που η οριστική της εξάλειψη δεν είναι εύκολη υπόθεση, πολλά μπορούν να γίνουν για να περιοριστεί σημαντικά.

Thesis
NonPeerReviewed

Οικονομικό έγκλημα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2013


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.