Γεωαναφορά δορυφορικών εικόνων και αεροφωτογραφιών

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2010 (EL)
Γεωαναφορά δορυφορικών εικόνων και αεροφωτογραφιών

Καμπερογιάννης, Κλεάνθης

Τα Σαρωμένα σύνολα δεδομένων χαρτών δεν περιέχουν συνήθως αναφορά χωρικών πληροφοριών (είτε ενσωματωμένα στο αρχείο ή ως ένα ξεχωριστό αρχείο). Οι αεροφωτογραφίες και οι δορυφορικών εικόνες, μερικές φορές οι πληροφορίες που παρέχουν αυτές είναι συχνά ανεπαρκής, και τα δεδομένα δεν ευθυγραμμίζονται σωστά με άλλα στοιχεία που μπορεί να έχετε. Έτσι, για να χρησιμοποιήσουμε ορισμένες σειρές δεδομένων raster σε συνδυασμό με άλλα χωρικά δεδομένα, συχνά χρειάζεται η γεωαναφορά σε ένα χάρτη ώστε να συμβαδίζει με αυτά. Στο κείμενο που ακολουθεί θα αναλύσουμε την διαδικασία γεωαναφορας δορυφορικών εικόνων σε ένα ψηφιακού μοντέλου εδάφους της ευρύτερης περιοχής Κοζάνης. Απαραίτητη είναι η χρήση Η/Υ και την εφαρμογή Google earth, καθώς και του πακέτου τρισδιάστατης μοντελοποίησης Vulcan.

Thesis
NonPeerReviewed

Δορυφορικές υπηρεσίες
Αέρας
Ψηφιακή ανάλυση

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2010


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.