Η χρήση των φαρμακευτικών ουσιών ως πρόσθετων υλών διατροφής των κρεοπαραγωγών ορνιθιών

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2007 (EL)
Η χρήση των φαρμακευτικών ουσιών ως πρόσθετων υλών διατροφής των κρεοπαραγωγών ορνιθιών

Μπάφας, Κωνσταντίνος

Στην εργασία αυτή μελετήθηκε η χρήση των φαρμακευτικών ουσιών ως πρόσθετων υλών στη διατροφή των κρεοπαραγωγών ορνιθίων και γενικά των ζώων. Αναφέρθηκαν οι λόγοι οι οποίοι οδήγησαν την ανάγκη της χρήσης των φαρμακευτικών ουσιών. Πραγματοποιήθηκε ιστορική αναδρομή της χρήσης των αντιβιοτικών στην διατροφή των ζώων και στις επιστημονικές έρευνες για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των αντιβιοτικών στη διατροφή των ζώων. Μελετήθηκαν οι οικονομικές ωφέλειες των ζώων από την διατροφή τους με αντιβιοτικά αλλά και με αντικοκκιδιακά φάρμακα. Έγινε εκτενής αναφορά στις διάφορες φαρμακευτικές ουσίες στη διατροφή των κρεοπαραγωγών ορνιθίων οι οποίες χωρίζονται στους αυξητικούς παράγοντες και στις διάφορες άλλες αντιβακτηριδιακές ουσίες. Μελετήθηκαν τα είδη των αντιβακτηριδιακών ουσιών και οι τρόποι δράσεις τους. Αναφέρθηκαν οι λόγοι περιορισμού της χρήσης των αντιβιοτικών ουσιών στη Διατροφή των ζώων και ειδικότερα στην κατηγορία των πτηνών. Επίσης, έγινε αναφορά στην χρήση και τα είδη των κοκκιδιοστατικών, των αντιιστομοναδικών και των αντιτριχομοναδικών φαρμακευτικών ουσιών, καθώς και στις σύγχρονες απόψεις στη χρησιμοποίηση της νικαρβαζίνης και των κοκκιδιοστατικών φαρμακευτικών προγραμμάτων που εφαρμόζονται στην διατροφή των πτηνών. Τέλος, μελετήθηκαν οι ενδεχόμενοι κίνδυνοι από τη χρήση των αντιβακτηριακών ουσιών, ως αυξητικοί παράγοντες οι οποίοι είναι δυνατόν να αφορούν στα ζώα, τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Thesis
NonPeerReviewed

Ζώα - Ασθένειες

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2007


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.