Διαχείριση υδάτινων πόρων στην περιοχή της Θεσσαλίας

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2010 (EL)
Διαχείριση υδάτινων πόρων στην περιοχή της Θεσσαλίας

Βάνη, Φανή
Μανίκα, Θεοδώρα
Νάτσια, Δημητρούλα

Η έλλειψη νερού και το κλιματολογικό φαινόμενο της ανομβρίας, έχουν ως αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλο έλλειμμα του υδατικού ισοζυγίου της θεσσαλικής πεδιάδας και στους τέσσερις Νομούς της Θεσσαλίας. Το ζήτημα της έλλειψης επαρκών υδατικών πόρων για την άρδευση των καλλιεργήσιμων εκτάσεων που αντιμετωπίζει ο αγροτικός πληθυσμός στον θεσσαλικό κάμπο αποτελεί ένα σοβαρό πρόβλημα το οποίο κάθε χρόνο επιδεινώνεται. Ταυτόχρονα, η ανόρυξη χιλιάδων γεωτρήσεων και κυρίως η επέκταση των αρδεύσεων, είχαν δυσμενείς επιπτώσεις στα υπόγεια αλλά και στα επιφανειακά νερά. Η ρύπανση του Πηνειού ποταμού σε συνδυασμό με την μείωση της παροχής του, η σημαντική πτώση της στάθμης του υπόγειου υδροφόρου ορίζοντα, αποτελούν σοβαρά περιβαλλοντικά προβλήματα.

Thesis
NonPeerReviewed

Υδάτινοι πόροι - Διαχείριση
Υδρογεωλογία
Υγρότοποι - Ελλάδα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2010


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.