Η ευαισθητοποίηση του Έλληνα όσον αφορά την οικολογία

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2012 (EL)
Η ευαισθητοποίηση του Έλληνα όσον αφορά την οικολογία

Σιαμίδου, Χαρά
Τουρουντζιά, Μαρία

Στις μέρες μας, τα τοπικά, τα περιφερειακά αλλά και τα παγκόσμια περιβαλλοντικά προβλήματα έχουν οδηγήσει τις κοινωνίες σε πολλά σοβαρά αδιέξοδα. Γι’ αυτό η επίλυση των περιβαλλοντικών προβλημάτων είναι πλέον επιτακτική. Η ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου όσον αφορά το περιβάλλον, αυξάνεται και παρατηρείται σύμφωνα με έρευνα ότι η κοινωνία αποκτά φιλο-περιβαλλοντικές συμπεριφορές και συνειδητοποιεί την ατομική της ευθύνη. Σκοπός της παρούσας εργασίας ήταν η διερεύνηση της οικολογικής συμπεριφοράς των Ελλήνων. Παίρνοντας ένα δείγμα κατοίκων των περιοχών Κοζάνης και Πτολεμαΐδας, προέκυψε ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι καταναλώνουν ή προσπαθούν να καταναλώσουν προϊόντα που είναι προς όφελος της υγείας τους, αλλά και προς όφελος της γενικότερης κοινωνίας και του περιβάλλοντος.Αναλυτικότερα, από την έρευνα προέκυψε ότι η κοινωνία έχει οικολογική και περιβαλλοντική συνείδηση και έχει αναπτύξει φιλο-περιβαλλοντική συμπεριφορά, σβήνοντας τα φώτα εγκαταλείποντας έναν χώρο, αντικαθιστώντας τις κοινές λάμπες με λαμπτήρες χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης, κατασκευάζοντας ένα φωτοβολταϊκό σύστημα στη στέγη της οικίας τους. Ωστόσο, παρά την αυξημένη περιβαλλοντική δράση των ανθρώπων, το κοινωνικό σύνολο θεωρεί πως ¨Η Φύση εκδικείται!!!».

Thesis
NonPeerReviewed

Οικολογία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2012


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.