Περιβάλλοντα δημιουργίας ανθρακικών πετρωμάτων και βιομηχανικές τους χρήσεις

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2010 (EL)
Περιβάλλοντα δημιουργίας ανθρακικών πετρωμάτων και βιομηχανικές τους χρήσεις

Τατέλου, Ειρήνη

Τα ελληνικά μάρμαρα είναι γνωστά σ’ όλο τον κόσμο από την αρχαιότητα και έχουν ταυτιστεί με τα μεγαλύτερα αρχιτεκτονικά αριστουργήματα όλων των εποχών. Αποτελούν αντικείμενο θαυμασμού και προκαλούν έκσταση σε όσους τα αντικρίζουν για πρώτη φορά. Στο πρώτο κεφάλαιο της εργασίας αναφέρεται η χρήση του μαρμάρου κατά την αρχαιότητα, το πώς γίνεται η παραγωγή και η εξαγωγή του μαρμάρου. Παρακάτω αναφέρει το πώς σχηματίζονται οι ανθρακικοί λίθοι. Στο επόμενο κεφάλαιο καθορίζονται και περιγράφονται τα περιβάλλοντα σχηματισμού των ανθρακικών πετρωμάτων. Στη συνέχεια εξετάζονται οι τρόποι χρήσης των μαρμάρων, των ασβεστόλιθων και των δολομιτών. Στο τελευταίο μέρος της εργασίας παρατίθενται τα συμπεράσματα.

Thesis
NonPeerReviewed

Ορυκτολογία
Μάρμαρο
Ορυχεία και ορυκτά

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2010


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.