Σκυρόδεμα και έργα οδοποιίας

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2010 (EL)
Σκυρόδεμα και έργα οδοποιίας

Σόρκος, Δημήτριος

Η ονομασία σκυροκονίαμα και αργότερα σκυρόδεμα εμφανίζεται στη γλώσσα μας στις αρχές του αιώνα με την εισαγωγή της νέας τεχνολογίας. Η σημερινή εξέλιξη σηματοδοτείται από την ανάπτυξη βαρέων μηχανημάτων από τη μια και τη μεγάλη πρόοδο της χημείας, που συμβάλλουν έμμεσα στη εξέλιξη του σκυροδέματος δίνοντας μεγαλύτερη ευελιξία, περισσότερη αυτοματικοποίηση και μικρότερη ανάλωση εργατικού δυναμικού. Το Σκυρόδεμα και ο Χάλυβας Οπλισμού Σκυροδέματος είναι υλικά μεγάλης σπουδαιότητας για την κατασκευή, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και παγκοσμίως. Στην Ελλάδα, το σκυρόδεμα είναι το κυρίαρχο υλικό στον τομέα των κατασκευών και απασχολεί τη συντριπτική πλειοψηφία των μηχανικών, έχει δε το πλεονέκτημα σαν υλικό να χρησιμοποιεί εγχώριες πρώτες ύλες (τσιμέντο και αδρανή) και συνεπώς να είναι οικονομικό, ενώ παράλληλα είναι ανθεκτικό, αποτελεσματικό και αξιόπιστο. Αλλά και παγκοσμίως το σκυρόδεμα είναι το ευρύτερα χρησιμοποιούμενο υλικό.

Thesis
NonPeerReviewed

Σκυρόδεμα
Οδοποιία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2010


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.