Εκμετάλλευση του λιγνίτη και επιπτώσεις στο περιβάλλον

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2010 (EL)
Εκμετάλλευση του λιγνίτη και επιπτώσεις στο περιβάλλον

Κυρικλίδου, Ελένη

Τα τελευταία χρόνια οι κλιματικές αλλαγές επιβαρύνουν όλο και περισσότερο τις συνθήκες διαβίωσης και τις δραστηριότητες του ανθρώπου προβληματίζοντας μεγάλο αριθμό κρατών και οργανώσεων. Η επιβάρυνση αυτή οφείλεται στην υπερβολική σπατάλη των φυσικών πόρων στην εκπομπή καυσαερίων, των αιωρούμενων σωματιδίων και τις ιπταμένης τέφρας στην ατμόσφαιρα. Για να βελτιωθεί όσο είναι δυνατόν αυτή η αρνητική εικόνα θα πρέπει να ευαισθητοποιήσει διαφορές χώρες, περιβαλλοντικούς φορείς και φυσικά τον άνθρωπο, με κυρίαρχο στόχο την μείωση των κλιματικών αλλαγών. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να ληφθούν σημαντικά μέτρα και να πραγματοποιηθούν σημαντικές αλλαγές στους παράγοντες που επιδρούν και συμβάλλουν στην υποβάθμιση του περιβάλλοντος.

Thesis
NonPeerReviewed

Ορυχεία και ορυκτά
Λιγνίτης

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2010


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.