Ατμοσφαιρική ρύπανση την περιοχή της Κοζάνης

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2010 (EL)
Ατμοσφαιρική ρύπανση την περιοχή της Κοζάνης

Ζωγράφου, Αγγέλα

Η ρύπανση είναι ένα πρόβλημα που ενοχλεί και στενοχωρεί όλους τους ανθρώπους της γης. Άλλους λιγότερο, άλλους περισσότερο. Κάθε οικολογική ανωμαλία, το σπάσιμο ενός ή περισσότερων κρίκων της βιολογικής αλυσίδας επηρεάζει όλα τα έμβια είδη και επιπροσθέτως τον ίδιο τον άνθρωπο . Ο άνθρωπος σαν λογικό ων έχει το προνόμιο να βρίσκεται μέσα στη φύση αλλά συγχρόνως ο ίδιος έξω και πάνω από αυτήν. Ενώ η φυσική αναλογία για τον άνθρωπο παίζει σημαντικό ρόλο, εκείνος επιδιώκει να την διαταράσσει. Έτσι αντιμετωπίζει και τη φύση σαν μηχανή και τη θεωρεί ως άψυχη ύλη. Αυτό βέβαια ισχύει περισσότερο για τον άνθρωπο της εποχής μας. Φαίνεται καθαρά ότι το πρόβλημα της μόλυνσης συνδέεται στενά με τον πολιτισμό μας και προέκυψε από τις αρχές της βιομηχανικής ανάπτυξης και συνεχίζει να παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις, ιδιαίτερα στα μεγάλα αστικά και βιομηχανικά κέντρα. Η αστικοποίηση αποτελεί ακόμα έναν παράγοντα για την αύξηση του οικολογικού προβλήματος. Ο άνθρωπος συνεχίζει να παρεμβαίνει αυθαίρετα στη φυσική πρόνοια και την ομαλή εξέλιξη των φυσικών διαδικασιών με αποτέλεσμα να αρχίζουν να εκδηλώνονται φαινόμενα φυσικής ανωμαλίας. Αρχίζουν να γεννιούνται οικολογικά προβλήματα.

Thesis
NonPeerReviewed

Ατμοσφαιρική ρύπανση
Φαινόμενο του θερμοκηπίου

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2010


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.