Ηφαιστειακές εκπομπές και υγεία

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2010 (EL)
Ηφαιστειακές εκπομπές και υγεία

Καραγιάννη, Παναγιώτα

Ηφαίστειο είναι η ανοιχτή δίοδος από το εσωτερικό της Γης (ή άλλου γαιώδους ουράνιου σώματος) που επιτρέπει την εκροή ή έκρηξη ρευστών πετρωμάτων και αερίων από το εσωτερικό (μανδύας) στην επιφάνεια του στερεού φλοιού με την μορφή λάβας. Η δραστηριότητα αυτή οδηγεί στη δημιουργία ενός βουνού, το οποίο είναι συνήθως ό,τι ονομάζουμε ηφαίστειο στην καθημερινή γλώσσα. Τα ηφαίστεια μελετά ένας ιδιαίτερος κλάδος της επιστήμης της Γεωλογίας, η Ηφαιστειολογία. Η εργασία αναφέρεται στην ηφαιστειακή τοξικολογία αλλά και στις επιπτώσεις της διασποράς της τέφρας στην ατμόσφαιρα και στις επιπτώσεις της τέφρας στην ανθρώπινη υγεία. Παρακάτω καταγράφονται οι κίνδυνοι της ακτινοβολίας των ηφαιστίων. Στο επόμενο κεφάλαιο παρουσιάζεται το ηφαίστειο της Ισλανδίας και τέλος καταγράφονται οι τρόποι διεξαγωγής του ηφαιστεικού ελέγχου και οι τρόποι προστασία της υγείας των κατοίκων.

Thesis
NonPeerReviewed

Υγεία και υγιεινή
Ηφαίστεια

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2010


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.