Αφαλάτωση θαλασσινού νερού: η περίπτωση της Μήλου

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2011 (EL)
Αφαλάτωση θαλασσινού νερού: η περίπτωση της Μήλου

Καμακάρη, Φλώρα

Θα ήταν ίσως περιττό και πιθανότατα θα γινόταν κάποιος κουραστικός, αν εξυμνούσε και τόνιζε με έμφαση την αναγκαιότητα του νερού για την ύπαρξη της ζωής στον πλανήτη μας. υπάρχει μέσα σε κάθε έμβιο ον. Η γνώση, ότι για να ζήσει κάθε οργανισμός, πρέπει να έχει τη δυνατότητα να τροφοδοτεί με νερό, είναι τόσο έντονη και βαθιά, που καθένας γνωρίζει θαυμάσια το περιεχόμενο της νιώθοντάς τη με τέτοια διαίσθηση, όπως ο ίδιος οργανισμός γνωρίζει τι είναι οξυγόνο και τι αναπνοή. Δεν είναι σύμπτωση το ότι περιοχές με πλούσια βλάστηση, δάση καλλιέργειες, λιβάδια παρατηρούνται εκεί όπου υπάρχει άφθονο νερό. Γενικά ,κάθε δραστηριότητα της φύσης οδηγείται από την έντονη παρουσία του νερού. Αντιστρόφως έρημοι και οι άγονες περιοχές που τις χαρακτηρίζει η σπανία ύπαρξη νερού, διακρίνονται από την έλλειψη κάθε τεχνικής ανάπτυξης πολιτισμού. Αυτά βεβαίως τα φαινόμενα συνδέονται αλληλένδετα μεταξύ τους. Εξάλλου, η ανάπτυξη πολιτισμών ακολούθησε πάντα την ευημερία που προήλθε από την παρουσία δραστηριοτήτων, πλάι σ' αυτές τις δραστηριότητες της φύσης. Ας θυμηθούμε για λίγο, πως αυτό το πολύτιμο αγαθό παρουσιάζεται και υπάρχει στη γη. Η θάλασσα και γενικώς οι ωκεανοί, είναι οι ακούραστοι τροφοδότες της στεριάς με νερό. Αυτό γίνεται συνεχώς μια φυσική μηχανή που εργάζεται αδιάκοπα όλες τις μέρες και όλες τις εποχές, φροντίζοντας να υπάρχει πάνω στη γη το απαραίτητο γλυκό νερό για τη διατήρηση της ζωής. Η παρούσα εργασία αναλύει τις μεθόδους αφαλάτωσης του νερού. Συγκεκριμένα στην αρχή μελετάται η απόσταξη και οι τρόποι και οι μέθοδοι με τους οποίους επιτυγχάνεται. Παρακάτω αναλύεται ο τρόπος αφαλάτωσης του νερού στη Μήλο.

Thesis
NonPeerReviewed

Αφαλάτωση νερού

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2011


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.