Τα βασικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2012 (EL)
Τα βασικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας

Ελεζίδου, Ελισάβετ

Με αφορμή την τοποθέτηση της χώρας μας στο επίκεντρο του παγκόσμιου οικονομικού ενδιαφέροντος, μετά την είσοδό της στο μηχανισμό στήριξης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και των ευρωπαίων εταίρων, στην παρούσα εργασία διαπραγματευόμαστε τα βασικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας. Οι εξελίξεις των δύο τελευταίων ετών έχουν προκαλέσει στους Έλληνες αισθήματα αβεβαιότητας και φόβου διότι κανείς δεν μπορεί να προβλέψει την επόμενη μέρα, καθώς επίσης εκφράζονται έντονες αντιρρήσεις για την αποδοτικότητα των σκληρών δημοσιονομικών μέτρων που όλοι βιώνουμε. Μελετώντας τους βασικούς οικονομικούς δείκτες της ελληνικής οικονομίας παρατηρούμε ότι βρίσκονται στη χειρότερη φάση της ιστορίας της, προσεγγίζοντας θα λέγαμε, επίπεδα χώρας σε κατάσταση πολέμου. Το δημοσιονομικό έλλειμμα και το δημόσιο χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ είναι το υψηλότερο παγκοσμίως, ενώ οι άνεργοι είναι περισσότεροι από ένα εκατομμύριο. Για να αναστραφεί αυτό το αρνητικό κλίμα απαιτούνται εκτός από οικονομικές μεταρρυθμίσεις, ριζικές διαρθρωτικές αλλαγές, επαναπροσδιορισμός της σχέσης πολίτη – κράτους και αναδόμηση των αξιών ολόκληρης της κοινωνίας.

Thesis
NonPeerReviewed

Οικονομία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2012


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.