Ασφάλεια ηλεκτρονικών συναλλαγών

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2012 (EL)
Ασφάλεια ηλεκτρονικών συναλλαγών

Παπαϊωάννου, Χαράλαμπος

Η εργασία αναφέρεται στην ασφάλεια ηλεκτρονικών συναλλαγών μέσω διαδικτύου και συγκεκριμένα, στην ανάγκη για εφαρμογή ασφαλών διαδικασιών ως αποτέλεσμα των ηλεκτρονικών συναλλαγών στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Η εργασία εστιάζει στο γιατί είναι σημαντική η ασφάλεια ηλεκτρονικών συναλλαγών και πως θα πρέπει να αντιμετωπίζεται τόσο από τους καταναλωτές όσο και από τους εμπόρους στην διεκπεραίωση και ολοκλήρωση των συναλλαγών τους στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Η σωστή και ασφαλή εφαρμογή ηλεκτρονικών συναλλαγών μέσω διαδικτύου αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την περαιτέρω ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου και συνεπώς της παγκόσμιας οικονομίας. Έτσι, νέες επιχειρήσεις μπορούν να αναπτύξουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα, να συντελέσουν διεξοδικά στην ανάπτυξη των οικονομιών φάσματος, ενώ παράλληλα οι καταναλωτές μπορούν να επωφεληθούν από την ποικιλία προϊόντων και υπηρεσιών που προσφέρονται με ασφαλείς διαδικασίες μέσω του ηλεκτρονικού εμπορίου. Με την ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου, δηλαδή της αγοράς και πώλησης προϊόντων μέσω του διαδικτύου, οι ηλεκτρονικές πληρωμές αποκτούν ολοένα και μεγαλύτερη σημασία. Οι ασφαλείς, αποτελεσματικές, ανταγωνιστικές και καινοτόμες ηλεκτρονικές πληρωμές έχουν τεράστια σημασία για την πλήρη αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων που προσφέρει η ενιαία αγορά για τους καταναλωτές, τους εμπόρους λιανικής και χονδρικής καθώς και για τις επιχειρήσεις, καθώς το ηλεκτρονικό εμπόριο κερδίζει μεγαλύτερο έδαφος, σε παγκόσμιο επίπεδο, σε σχέση με το παραδοσιακό εμπόριο.

Thesis
NonPeerReviewed

Ηλεκτρονικό εμπόριο - Μέτρα ασφαλείας

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2012


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.