Σύγχρονα λογισμικά υποστήριξης αποφάσεων: έρευνα και συγκριτική μελέτη

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2011 (EL)
Σύγχρονα λογισμικά υποστήριξης αποφάσεων: έρευνα και συγκριτική μελέτη

Ράγιος, Παναγιώτης
Παπαδόπουλος, Βασίλειος

Η εργασία επιχειρεί να καταγράψει την λειτουργία των σύγχρονων λογισμικών υποστήριξης αποφάσεων (ΣΥΑ) στον ευρύτερο κλάδο των επιχειρήσεων. Επιπλέον, να ενημερώσει το ευρύ κοινό για την ύπαρξη των συστημάτων αυτών τα οποία δεν είναι τόσο διαδεδομένα στην Ελλάδα. Αναλυτικότερα περιγράφει τον τρόπο λειτουργίας των ΣΥΑ, την χρηστικότητα τους, τη ευκολία χρήσης τους, τα πολλά πλεονεκτήματα καθώς και την αποτελεσματικότητα τους. Παρουσιάζεται η ιστορική αναδρομή των ΣΥΑ όπου δίνονται και διάφοροι ορισμοί και γίνεται η ανάλυση των αποφάσεων. Αναλύονται τα χαρακτηριστικά των ΣΥΑ, γίνεται η ταξινόμηση τους και τέλος η ανάλυση τους. Αναπτύσσουμε την χρήση των συστημάτων, δηλαδή το σκοπό, τα στάδια χρήσης και τα οφέλη από την χρήση τους. Αναφέρονται τα ομαδικά συστήματα υποστήριξης αποφάσεων και γίνεται λεπτομερής περιγραφή για τον τρόπο λειτουργίας τους. Αναλύει την διαδικασία λήψης αποφάσεων. Στη συνέχεια, προθέτεται η λεπτομερής λειτουργία ενός από τα πιο δημοφιλή συστήματα υποστήριξης αποφάσεων, το SPSS.

Thesis
NonPeerReviewed

Επιχειρήσεις
Λογισμικό υπολογιστών

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2011


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.