Η επόμενη γενιά των συστημάτων διαχείρισης επιχειρησιακών πόρων

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2011 (EL)
Η επόμενη γενιά των συστημάτων διαχείρισης επιχειρησιακών πόρων

Γαλανάκης, Γεώργιος
Ανδρουλιδάκη, Στεφανία

Σκοπός της εργασίας είναι η παρουσίαση της εξέλιξης των συστημάτων διαχείρισης επιχειρησιακών πόρων ERP (Enterprise Resource Planning), από τα πρώιμα στάδια τους μέχρι και σήμερα. Λόγω της ραγδαίας τεχνολογικής και οικονομικής ανάπτυξης, καθώς και οι απαιτήσεις των επιχειρήσεων, δημιούργησαν την ανάγκη για ένα ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα με γνώμονα την ορθολογική διαχείριση όλων αυτών των λειτουργιών και των πόρων. Τα πληροφοριακά συστήματα ERP ήρθαν να καλύψουν τις ανάγκες αυτές. Τα συστήματα ERP είναι μία λύση λογισμικού η οποία ολοκληρώνει διάφορες λειτουργίες σε μία επιχείρηση. Κατά την εγκατάστασή του παραμετροποιείται για τις ανάγκες κάθε επιχείρησης, παρόλα αυτά όμως πρόκειται για ένα έτοιμο πακέτο λογισμικού και δεν κατασκευάζεται για την εκάστοτε επιχείρηση. Στην εργασία που ακολουθεί αναλύονται ο ορισμός των συστημάτων αυτών, τα χαρακτηριστικά, τα πλεονεκτήματα, καθώς και τα υποσυστήματα τους. Αναλύεται επίσης, γιατί μία επιχείρηση χρειάζεται να εγκαταστήσει τα συστήματα ERP και τον κύκλο ζωής τους. Ακόμα, γίνεται περιγραφή για την υλοποίηση ενός έργο ERP στην ελληνική αγορά αλλά και τους λόγους που οδήγησαν στην δημιουργία της επόμενης γενιάς των ERP ή αλλιώς ERP II. Στην συνέχεια αναφέρονται τι είναι τα συστήματα ERP II, τα χαρακτηριστικά τους, τί τα ξεχωρίζει από τα ERP, αλλά και τις βασικές διαφορές μεταξύ τους. Επιπλέον καταγράφονται αναλυτικά οι νέες τεχνολογίες που περιλαμβάνονται σε αυτά και πως λειτουργούν στις σύγχρονες επιχειρήσεις. Τέλος παρουσιάζουμε μία εταιρία παραγωγής λογισμικού στην Ελλάδα, την εφαρμογή της σε ένα ξενοδοχειακό όμιλο αλλά και τα λειτουργικά οφέλη που έχει η επιχείρηση από την εφαρμογή αυτή.

Thesis
NonPeerReviewed

Πληροφοριακά συστήματα διοίκησης

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2011


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.