Η διάθεση των βιολογικών προϊόντων στην αγορά της Θεσσαλονίκης

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2012 (EL)
Η διάθεση των βιολογικών προϊόντων στην αγορά της Θεσσαλονίκης

Κουφαδάκη, Δήμητρα

Η παρούσα πτυχιακή διατριβή αναφέρεται στη διάθεση των βιολογικών προϊόντων ανά τον κόσμο και ειδικότερα στην αγορά της Θεσσαλονίκης. Με τη βοήθεια μίας έρευνας που κάναμε στα καταστήματα βιολογικών προϊόντων στο κέντρο της πόλης, μάθαμε για τις επιλογές των καταναλωτών προς τα βιολογικά αλλά και τις δυσκολίες των εμπόρων μέσα σε αυτά. Είναι χωρισμένη σε έξι κεφάλαια εκ των οποίων το πρώτο αναφέρεται στο γενικό σύνολο της βιολογικής γεωργίας, πως ξεκίνησε, ποια είναι η νομοθεσία και ο κανονισμός που τη νομιμοποιούν καθώς και τον ακριβή ορισμό της. Στη συνέχεια υπάρχει αναφορά στην Ευρωπαϊκή παραγωγή και τα προϊόντα που διαθέτονται στην αγορά. Έπειτα διασαφηνίζουμε την εμπορία των βιολογικών προϊόντων στην ελληνική πραγματικότητα και καταλήγουμε στην ανάλυση της έρευνας, με μια σύντομη αναφορά στην περιοχή που ελέγξαμε. Κλείνουμε με τα αποτελέσματα της έρευνας με διαγράμματα και αναλύσεις για να βγει στο τέλος και το συμπέρασμα, ότι παρόλο που η βιολογική παραγωγή φαίνεται να υπόσχετε ένα μακροβιότερο μέλλον στο περιβάλλον αλλά και καλυτέρευση της υγείας των ανθρώπων, οι καταναλωτές δεν πείθονται για την επιλογή της.

Thesis
NonPeerReviewed

Εμπόριο - Ελλάδα
Βιολογικά προϊόντα
Βιολογική γεωργία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2012


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.