Τα ορυκτά της Ελλάδας και οι χρήσεις τους στην καθημερινή μας ζωή

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2012 (EL)
Τα ορυκτά της Ελλάδας και οι χρήσεις τους στην καθημερινή μας ζωή

Κοντορούχα, Πουλουδιά

Ο άνθρωπος είναι αρκετά εξοικειωμένος με τα ορυκτά. Στις αναπτυγμένες μάλιστα χώρες, έρχεται πολύ νωρίς σε επαφή με τα ορυκτά, αφού η παιδική πούδρα (ταλκ), στο μεγαλύτερο ποσοστό της, δεν είναι τίποτε άλλο παρά το ορυκτό τάλκης. Τα ορυκτά χρησιμοποιούνται σε πάρα πολλές καθημερινές δραστηριότητές μας όπως στα οικοδομικά υλικά, στα καλλυντικά, στη φαρμακευτική, στη γεωργία, στη βιομηχανία και αλλού. Ένα μεγάλο μέρος των υλικών, που καθημερινά χρησιμοποιούμε στη βιομηχανία, περιέχει ή αποτελείται εξ ολοκλήρου από ορυκτά, επεξεργασμένα ή μη. Φαίνεται σε κάθε σημείο του περιβάλλοντός μας: στο έδαφος που πατάμε, στην αμμουδιά της παραλίας, στα βράχια των βουνών, στη λάσπη, κλπ., και τα χρησιμοποιούμε ως πολύτιμους και ημιπολύτιμους λίθους (διαμάντι, σμαράγδι, ρουμπίνι, αμέθυστος, τοπάζιο, γρανάτης, αχάτης κ.ά.) λόγω της διαύγειας, της λάμψης, του χρώματος, της σκληρότητάς τους κ.ά.

Thesis
NonPeerReviewed

Ορυκτολογία
Ορυχεία και ορυκτά

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2012


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.