Ταμιευτήρας Παρορίου Ν. Φλώρινας: έργο υδροληψίας από χείμαρρο Μάλα

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2013 (EL)
Ταμιευτήρας Παρορίου Ν. Φλώρινας: έργο υδροληψίας από χείμαρρο Μάλα

Κοντσιώτη, Ευαγγελία

Ο Νομός Φλώρινας υπάγεται διοικητικά στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, έχει πρωτεύουσα την ομώνυμη πόλη της Φλώρινας και διαιρείται σε οκτώ (8) δήμους και τέσσερις (4) κοινότητες. Ο πληθυσμός του ανέρχεται στους 54.768 κατοίκους (απογραφή Ε.Σ.Υ.Ε. 2001). Βρίσκεται στη δυτική Μακεδονία και συνορεύει βόρεια και δυτικά με την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, νότια με το νομό Καστοριάς και ανατολικά με το νομό Πέλλας. Στα δυτικά του νομού εντοπίζεται τα λιμναίο συγκρότημα των Πρεσπών και ο παρακείμενος Εθνικός Δρυμός. Επίσης, ο νομός διαρρέεται από πυκνό υδρογραφικό δίκτυο. Το κλίμα στην ευρύτερη περιοχή χαρακτηρίζεται ως ηπειρωτικό, με ψυχρό χειμώνα, δροσερή άνοιξη και φθινόπωρο και θερμό και υγρό καλοκαίρι.

Thesis
NonPeerReviewed

Υδρογεωλογία
Φράγματα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2013


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.