Γεωπάρκα και γεώτοποι Ελλάδας

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2013 (EL)
Γεωπάρκα και γεώτοποι Ελλάδας

Βήτα, Αικατερίνη

Οι «γεώτοποι» - τα πετρώματα, τα απολιθώματα, τα εδάφη, οι γεωμορφές και τα τοπία - αποτελούν τα προϊόντα αλλά και τις καταγραφές της γεωιστορικής εξέλιξης του πλανήτη μας και γι’αυτό συγκροτούν σημαντικότατες παραμέτρους του φυσικού περιβάλλοντος. Η κατανομή των φυτών και των ζώων και η εξέλιξη των οικοσυστημάτων δεν εξαρτάται μόνο από το κλίμα αλλά σε μεγάλο βαθμό καθορίζεται από τους γεωλογικούς σχηματισμούς και τη μορφολογία του ανάγλυφου. Συνεπώς οι αβιοτικοί παράμετροι - το γεωπεριβάλλον - επηρεάζουν καθοριστικά τις βιολογικές παραμέτρους και την εξέλιξη του φυσικού περιβάλλοντος, ενώ επηρεάζουν κατά προφανή τρόπο την ανθρώπινη κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη.

Thesis
NonPeerReviewed

Γεωλογία
Πετρώματα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2013


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.