Πηνειός Ποταμός: χθές, σήμερα, αύριο

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2013 (EL)
Πηνειός Ποταμός: χθές, σήμερα, αύριο

Τσιρώνη, Αναστασία
Σατρόγλου, Δέσποινα

Η παρούσα πτυχιακή εργασία εκπονεύτηκε με σκοπό την περιγραφή και μελέτη της ροής του Πηνειού Θεσσαλίας από το χθες στο σήμερα ως και το αύριο. Ο Πηνειός είναι για την Θεσσαλία ότι και ο Νείλος για την Αίγυπτο. Ο τόπος δίπλα στο ποτάμι αποτελούσε και μερικώς αποτελεί ακόμα και σήμερα κατοικία για πολλούς ανθρώπους αλλά και μια πληθώρα φυτικών και ζωικών ειδών. Καθώς όμως ο τρόπος ζωής των ανθρώπων άλλαξε και οι σύγχρονες συνθήκες ζωής και παραγωγής επιβάρυναν το περιβάλλον, οι ισορροπίες στην περιοχή διαταράχθηκαν. Έτσι ο ποταμός Πηνειός, που για αιώνες, φιλοξενούσε πολυάριθμα είδη φυτών και ζωών, άρχισε να είναι ακατάλληλος για ένα μεγάλο αριθμό πτηνών, θηλαστικών κ.τ.λ.

Thesis
NonPeerReviewed

Υδάτινοι πόροι - Διαχείριση
Ποταμοί
Υγρότοποι - Ελλάδα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2013


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.