Περιγραφή διαδικασίας εξόρυξης και επεξεργασίας λιγνίτη στην Γ.Μ.Μ.Α.Ε. ΛΑΡΚΟ στα Σέρβια Κοζάνης

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2013 (EL)
Περιγραφή διαδικασίας εξόρυξης και επεξεργασίας λιγνίτη στην Γ.Μ.Μ.Α.Ε. ΛΑΡΚΟ στα Σέρβια Κοζάνης

Χολέβας, Θεόδωρος

Αυτή η εργασία έχει ως σκοπό την όσο τον δυνατόν καλύτερη περιγραφή της διαδικασίας εξόρυξης αλλά και επεξεργασίας του λιγνίτη. Το ορυχείο που θα γίνει η περιγραφή είναι το λιγνιτωρυχείο της ΛΑΡΚΟ Γ.Μ.Μ.Α.Ε. που βρίσκεται στην παλαιά Λάβα του Δήμου Σερβίων. Ανάλογα με το τη έχουμε να αντιμετωπίσουμε σε κάθε ορυχείο επιλέγουμε τον τρόπο εξόρυξης. Στην προκειμένη περίπτωση θα αναλύσουμε τα στάδια της εξόρυξης σε ένα επιφανειακό ορυχείο όπου η εξόρυξη πραγματοποιείται με μηχανικά μέσα. Αφού πραγματοποιηθεί η διαδικασία της εξόρυξης επιλέγουμε τον τρόπο μεταφοράς του λιγνίτη από το σημείο εξόρυξης. Ο τρόπος μεταφοράς επιλέγεται με βάση την απόσταση που βρίσκεται από το χώρο εξόρυξης το τμήμα επεξεργασίας του λιγνίτη. Ακολουθούν τα στάδια επεξεργασίας για να έχουμε το τελικό προϊόν ανάλογα με την χρήση. Τέλος να αναφερθεί ότι ο συγγραφέας δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε χρήση στοιχείων από τρίτους διότι αυτά εδόθησαν μετά από αίτημα του ιδίου στην διοίκηση της εταιρείας ΛΑΡΚΟ Γ.Μ.Μ.Α.Ε. και έγκριση της. Οι φωτογραφίες που χρησιμοποιήθηκαν είναι του συγγραφέα και τραβήχτηκαν κατά το διάστημα της εξάμηνης πρακτικής άσκησης που πραγματοποίησε στο λιγνιτωρυχείο της ΛΑΡΚΟ στα Σέρβια Κοζάνης.

Thesis
NonPeerReviewed

Ορυχεία και ορυκτά
Λιγνίτης

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2013


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.