Αποτίμηση της ποιότητας της ατμόσφαιρας στην περιοχή του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού (ΑΗΣ) Αθερινόλακκου (Νομού Λασιθίου - Κρήτης)

This item is provided by the institution :
TEI of West Macedonia   

Repository :
@naktisis   

see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*



Αποτίμηση της ποιότητας της ατμόσφαιρας στην περιοχή του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού (ΑΗΣ) Αθερινόλακκου (Νομού Λασιθίου - Κρήτης)

Αργυρίου, Ιωάννης

doctoral
Thesis (BSc)
Thesis

2013

2013


Στην παρούσα πτυχιακή αναπτύχθηκε η αποτίμηση της ποιότητας της ατμόσφαιρας στην περιοχή του ατμοηλεκτρικού σταθμού (ΑΗΣ) Αθερινόλακκου. Αναφέρθηκε η ατμοσφαιρική ρύπανση και ο τρόπος με τον οποίο οι ρύποι επηρεάζουν το περιβάλλον και την υγεία του ατόμου. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα αιωρούμενα σωματίδια, καθώς έχουν άμεση σχέση με την λειτουργία ενός ατμοηλεκτρικού σταθμού (ΑΗΣ). Κατόπιν έγινε μια συνοπτική περιγραφή της ευρύτερης περιοχής που λειτουργεί ο ατμοηλεκτρικός σταθμός (ΑΗΣ) Αθερινόλακκου. Αναφέρθηκε η γεωγραφική θέση, ο πληθυσμός και κυρίως οι υπάρχουσες κλιματικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή. Παραχωρήθηκαν ημερήσιες τιμές συγκέντρωσης των αιωρούμενων σωματιδίων (ΑΣ10) και του διοξειδίου του θείου (SO2), καθώς και τα ωριαία μετεωρολογικά στοιχεία της διεύθυνσης και της ταχύτητας του ανέμου προς επεξεργασία από την Δ.Ε.Η. Α.Ε. σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης και Περιβαλλοντικής Φυσικής (Ε.Α.Ρ. – ΠΕ.ΦΥ.) Οι μετρήσεις επικεντρώθηκαν σε τρεις σταθμούς που λειτουργούν στην περιοχή του ατμοηλεκτρικού σταθμού (ΑΗΣ) Αθερινόλακκου. Οι τιμές αφορούν τις συγκεντρώσεις (μg/m3) για τα έτη 2011 και 2012.

Α > Ατμοηλεκτρικοί σταθμοί
Α > Ατμοσφαιρική ρύπανση

Ατμοηλεκτρικοί σταθμοί
Ατμοσφαιρική ρύπανση

Greek

ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας
Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος και Μηχανικών Αντιρρύπανσης ΤΕ (Κοζάνη) > Κατεύθυνση Μηχανικών Γεωτεχνολογίας Περιβάλλοντος ΤΕ (Κοζάνη)




*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)