Αποτίμηση της ποιότητας της ατμόσφαιρας στην περιοχή του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού (ΑΗΣ) Αθερινόλακκου (Νομού Λασιθίου - Κρήτης)

 
This item is provided by the institution :
TEI of West Macedonia
Repository :
@naktisis
see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*
share
2013 (EN)
Αποτίμηση της ποιότητας της ατμόσφαιρας στην περιοχή του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού (ΑΗΣ) Αθερινόλακκου (Νομού Λασιθίου - Κρήτης)

Αργυρίου, Ιωάννης

Στην παρούσα πτυχιακή αναπτύχθηκε η αποτίμηση της ποιότητας της ατμόσφαιρας στην περιοχή του ατμοηλεκτρικού σταθμού (ΑΗΣ) Αθερινόλακκου. Αναφέρθηκε η ατμοσφαιρική ρύπανση και ο τρόπος με τον οποίο οι ρύποι επηρεάζουν το περιβάλλον και την υγεία του ατόμου. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα αιωρούμενα σωματίδια, καθώς έχουν άμεση σχέση με την λειτουργία ενός ατμοηλεκτρικού σταθμού (ΑΗΣ). Κατόπιν έγινε μια συνοπτική περιγραφή της ευρύτερης περιοχής που λειτουργεί ο ατμοηλεκτρικός σταθμός (ΑΗΣ) Αθερινόλακκου. Αναφέρθηκε η γεωγραφική θέση, ο πληθυσμός και κυρίως οι υπάρχουσες κλιματικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή. Παραχωρήθηκαν ημερήσιες τιμές συγκέντρωσης των αιωρούμενων σωματιδίων (ΑΣ10) και του διοξειδίου του θείου (SO2), καθώς και τα ωριαία μετεωρολογικά στοιχεία της διεύθυνσης και της ταχύτητας του ανέμου προς επεξεργασία από την Δ.Ε.Η. Α.Ε. σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης και Περιβαλλοντικής Φυσικής (Ε.Α.Ρ. – ΠΕ.ΦΥ.) Οι μετρήσεις επικεντρώθηκαν σε τρεις σταθμούς που λειτουργούν στην περιοχή του ατμοηλεκτρικού σταθμού (ΑΗΣ) Αθερινόλακκου. Οι τιμές αφορούν τις συγκεντρώσεις (μg/m3) για τα έτη 2011 και 2012.

Thesis
NonPeerReviewed

Ατμοηλεκτρικοί σταθμοί
Ατμοσφαιρική ρύπανση

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Greek

2013


cc_by_nc_nd*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)