Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2010 (EL)
Μέθοδος κοστολόγησης ABC

Αλβανού, Ευθυμία-Αλεξία

Το παραδοσιακό σύστημα κοστολόγησης προκαλεί τεράστιες διαστρεβλώσεις στις κοστολογικές πληροφορίες με τις οποίες οποιοσδήποτε , από τους λογιστές έως τον πρόεδρο της επιχείρησης, λαμβάνουν αποφάσεις. Κάθε επιχείρηση έχει μια πεπερασμένη ποσότητα πόρων . Οι διαστρεβλώσεις του κόστους εμποδίζουν το σωστό επιμερισμό των πόρων . Οι πωλητές δεν προωθούν τα κατάλληλα προϊόντα σε κατάλληλους πελάτες , το μάρκετινγκ εισάγει προϊόντα με τα οποία η επιχείρηση χάνει χρήματα και οι μηχανικοί της επιχείρησης συνεχίζουν να εκτελούν διαδικασίες οι οποίες θα έπρεπε να εξαλειφθούν . Μόνο ένα σύστημα Activity Based Costing παρέχει την σωστή πληροφόρηση για την λήψη σωστών αποφάσεων . Παρέχει ουσιαστικές ιδέες για το κόστος και την συμπεριφορά του . Μας δείχνει τι είναι αυτό που προκαλεί τις δαπάνες και ποιες από αυτές είναι σταθερές και μεταβλητές .

Thesis
NonPeerReviewed

Κοστολόγηση

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2010


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.