Ανάπλαση κόμβου Λούμπας στην Πόλη της Ζακύνθου

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2014 (EL)
Ανάπλαση κόμβου Λούμπας στην Πόλη της Ζακύνθου

Μουζάκης, Αναστάσιος

Η παρούσα πτυχιακή εργασία παρουσιάζει λύσεις σε κυκλοφοριακές συνδέσεις οδών με την εφαρμογή κυκλικών κόμβων. Εδώ θα σας παρουσιάζεται η μελέτη κατασκευής δίδυμου κυκλικού κόμβου που η κατασκευή του θα λύσει το κυκλοφοριακό πρόβλημα που για χρόνια ταλαιπωρεί πεζούς και οχήματα, στην είσοδο της πόλης της Ζακύνθου. Πρόκειται για πολλαπλή είσοδο - έξοδο στην περιοχή Λούμπα στον Άγιο Λάζαρο Ζακύνθου, που θα γίνει ανάπλαση των οδών και τακτοποίηση του χαοτικού κυκλοφοριακού προβλήματος, για το οποίο μέχρι σήμερα οι προσωρινές βελτιώσεις δεν ήταν αποτελεσματικές ενώ είχαν μεγάλο κόστος κατασκευής και συντήρησης. Η πρόταση είναι εύκολη, γρήγορη στην κατασκευή, έχει ασήμαντο κόστος συντήρησης και δεν θα διακοπεί η κυκλοφορία όταν κατασκευάζεται ο κυκλικός κόμβος, διότι στην ουσία θα επικολλήσουμε τον κόμβο επί του υφισταμένου ασφαλτοτάπητα και θα προσθέσουμε την οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση καταργώντας τους φωτεινούς σηματοδότες. Όλη η ανάπλαση του κόμβου δεν θα απαιτήσει πρόσθετες απαλλοτριώσεις ενώ μπορεί να ικανοποιήσει το κυκλοφοριακό φόρτο πολλαπλάσιο από την εφαρμογή άλλης μορφής κυκλοφοριακών συνδέσεων.

Thesis
NonPeerReviewed

Οδοποιία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2014


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.