Η λειτουργία του e-banking στην Ελλάδα: παραδείγματα εφαρμογής

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2009 (EL)
Η λειτουργία του e-banking στην Ελλάδα: παραδείγματα εφαρμογής

Καρβουνάκης, Παύλος

Η εργασία επιχειρεί να καταγράψει τη λειτουργία του ηλεκτρονικού τραπεζικού συστήματος (e-banking) στην Ελλάδα. Ακόμα να ενημερώσει τους υποψήφιους χρήστες του, ως προς τα πολλά πλεονεκτήματα που παρέχει, και να επισημάνει τρόπους για τη καλή λειτουργία του με ασφάλεια. Παρουσιάζεται το τραπεζικό σύστημα στην Ελλάδα, η ιστορική αναδρομή του ηλεκτρονικού τραπεζικού συστήματος, καθώς και οι στρατηγικές τις οποίες ακολουθούν οι τράπεζες. Αναπτύσσονται τα τρία είδη που χωρίζεται το ηλεκτρονικό τραπεζικό σύστημα. Παρουσιάζεται η σημερινή εφαρμογή των τραπεζικών συναλλαγών στο διαδίκτυο, καθώς και τα χαμηλά ποσοστά χρήσης στην Ελλάδα. Έπειτα, η διαδικασία εγγραφής και οι τρόποι πρόσβασης στο E-Banking. Περιλαμβάνει τα οφέλη και τους λόγους χρήσης του E-Banking τόσο για τους πελάτες όσο και για τις τράπεζες. Επιπροσθέτως, αναφέρονται οι ανασταλτικοί παράγοντες για τη διάδοση του στο ευρύ κοινό. Παρουσιάζονται οι κίνδυνοι που κρύβονται καθώς και οι τρόποι περιορισμού ή εξόντωσης τους. Υπάρχουν παραδείγματα ηλεκτρονικών επιθέσεων, όπως και οι απαντήσεις στις συχνότερες ερωτήσεις των χρηστών πάνω στη χρήση του ηλεκτρονικού τραπεζικού συστήματος. Περιέχει παρουσίαση δύο ηλεκτρονικών τραπεζικών συστημάτων καθώς και τη σύγκριση μεταξύ τους. Τέλος αναπτύσσονται μελλοντικά σχέδια ως προς τη καλύτερη λειτουργία των ηλεκτρονικών τραπεζικών συστημάτων, και την αύξηση των υπηρεσιών που θα προσφέρουν.

Thesis
NonPeerReviewed

Ηλεκτρονική τραπεζική

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2009


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.