Χρηματοδοτική μίσθωση (Leasing): η εξέλιξη του leasing στην Ελλάδα

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2009 (EL)
Χρηματοδοτική μίσθωση (Leasing): η εξέλιξη του leasing στην Ελλάδα

Ευδοξιάδη, Αικατερίνη

Κύριο θέμα αυτής της εργασίας είναι η χρηματοδοτική μίσθωση (leasing). Η εξέλιξη του leasing στην Ελλάδα, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα. Σκοπός αυτής της εργασίας είναι η ενημέρωση και η πληροφόρηση σχετικά με την νέα μορφή χρηματοδότησης που έχει ως στόχο να προσελκύσει και να διευκολύνει τις επιχειρήσεις και τους επιχειρηματίες. Η εξέλιξη της χρηματοδοτικής μίσθωσης ξεκίνησε στις ΗΠΑ τον 19ο αιώνα επεκτάθηκε στην Ευρώπη και στην συνέχεια εισήχθηκε και στην Ελλάδα το 1995. Aναφέρεται η έννοια – ορισμός και η εξέλιξη της χρηματοδότησης. Aναφέρει τους τομείς εφαρμογής της χρηματοδοτικής μίσθωσης. Αναλύσαμε τις διαδικασίες και το κόστος μιας χρηματοδοτικής μίσθωσης δηλαδή την οικονομική εικόνα και δυνατότητα του πελάτη και το είδος της επένδυσης. Επίσης αναφέρεται και η λογιστική καταχώρηση των μισθωμάτων leasing. Τέλος αναφερέται το ελληνικό νομοθετικό πλαίσιο της χρηματοδοτικής μίσθωσης (leasing).

Thesis
NonPeerReviewed

Leasing
Χρηματοδοτική μίσθωση

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2009


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.