Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2014 (EL)
Χαλκός

Κουτσιφέλη, Αικατερίνη
Καρανίκος, Νικόλαος

Ο χαλκός είναι ένα χημικό στοιχείο με το σύμβολο Cu, ατομικό αριθμό ( Ζ ) 29 και ατομικό βάρος 63,5. Είναι μέταλλο όλκιμο και ελατό με πολύ υψηλή θερμική και ηλεκτρική αγωγιμότητα. Ο καθαρός χαλκός είναι μαλακός και εύπλαστος και έχει χρώμα κοκκινωπό-πορτοκαλί. Είναι ένα μέταλλο μεγάλης σημασίας, λόγω της εφαρμογής του ως ηλεκτρικού και θερμικού αγωγού, της εύκολης διαμόρφωσης του με πλαστική παραμόρφωση, του ωραίου χρώματός του, της αντοχής του στην διάβρωση και της σχετικά μεγάλης παραγωγής του. Λόγω των καλών φυσικών ιδιοτήτων του (ελατός, όλκιμος, καλός αγωγός θερμότητας και ηλεκτρισμού, ανθεκτικός στη διάβρωση) ο χαλκός έχει ευρεία εφαρμογή σε πολλούς τομείς, όμως επειδή ο καθαρός χαλκός είναι πολύ μαλακός, περισσότερες εφαρμογές έχουν τα κράματα του.

Thesis
NonPeerReviewed

Μέταλλα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2014


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.