Γεωμηχανικά σχέδια στη μάχη κατά των κλιματικών αλλαγών

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2014 (EL)
Γεωμηχανικά σχέδια στη μάχη κατά των κλιματικών αλλαγών

Σταύρου, Αικατερίνη

Η άσχημη μεταχείριση της Φύσης από τον άνθρωπο οδήγησε σε φαινόμενα παγκοσμίως που ορίζουν την περιβαλλοντική κρίση σήμερα και τείνουν να αλλάξουν το κλίμα της γης. Από τα σημαντικότερα περιβαλλοντικά προβλήματα είναι αυτό της υπερθέρμανσης του πλανήτη, γνωστό ως φαινόμενο του θερμοκηπίου. Το φαινόμενο του θερμοκηπίου ως φυσικό φαινόμενο μέσω του οποίου επιτυγχάνεται η διατήρηση των θερμοκρασιακών συνθηκών του πλανήτη είναι απαραίτητο για την ύπαρξη ζωής στη γη, όμως ως παγκόσμιο περιβαλλοντικό πρόβλημα, οφείλεται στην επιβάρυνση που ο άνθρωπος προκάλεσε στο φυσικό φαινόμενο με ρύπους, που ο ίδιος δημιούργησε. Έτσι ο ίδιος ο άνθρωπος μπορεί να καταπολεμήσει το φαινόμενο με τον τομέα, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει γίνει γνωστός ως γεωμηχανική. Για τους επιστήμονες είναι η έσχατη λύση για την υπερθέρμανση του πλανήτη. Η κλιματική αλλαγή φαίνεται πως είναι εδώ και θα μείνει.. Τα περιθώρια αντίδρασης στενεύουν και οι άλλοτε μεμονωμένες φωνές που μιλούσαν για δραστικές λύσεις σε πλανητική κλίμακα έπαψαν να μοιάζουν γραφικές. Έτσι οι επιστήμονες στήνουν αυτί στους γκουρού της νέας αυτής επιστήμης που γεννήθηκε για να ¨μας σώσει¨.

Thesis
NonPeerReviewed

Περιβάλλον - Κλιματικές αλλαγές
Φαινόμενο του θερμοκηπίου

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2014


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.