Βελτίωση δευτερεύοντα επαρχιακού οδικού δικτύου Δ.Δ. Κασσανδρίνου: Κασσανδρίνο - Μόλα Καλύβα

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2014 (EL)
Βελτίωση δευτερεύοντα επαρχιακού οδικού δικτύου Δ.Δ. Κασσανδρίνου: Κασσανδρίνο - Μόλα Καλύβα

Σπανού, Ναυσικά

Η παρούσα Πτυχιακή Εργασία αφορά την αποτύπωση και ασφαλτόστρωση του δευτερεύοντα οδικού δικτύου Κασσανδρινού - Μόλας Καλύβας. Έγινε αποτύπωση των σημείων με τοπογραφικό μηχάνημα gps, τα σημεία που προέκυψαν περάστηκαν στο Auto Cad, βρέθηκαν οι ισοϋψείς της περιοχής και προέκυψε η μελέτη που παρουσιάζεται παρακάτω. Η επιλογή της συγκεκριμένης οδού έγινε για την καλύτερη μετακίνηση των κατοίκων του χωριού, και όχι μόνο, διότι ενώνει το Κασσανδρινό με άλλους τρείς δρόμους, εκ των οποίων ο ένας οδηγεί στο χωριό Μόλα Καλύβα. Κατά την περίοδο βροχοπτώσεων και ειδικά τους χειμερινούς μήνες η πρόσβαση του δρόμου είναι ακατόρθωτη λόγω της δημιουργίας λάσπης, κατακρημνίσεων των βραχών και μετατόπιση της οδού. Η κατασκευή του δρόμου θα γίνει σύμφωνα με την (τυπική) διατομή της Υπηρεσίας με μία λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση. Η χάραξη χαρακτηρίζεται ως "ορεινή" (κατηγορίας Ζ με καθαρό πλάτος λωρίδας κυκλοφορίας 2,75 m). Για το σύνολο των έργων, υπάρχει εγκεκριμένο τιμολόγιο και οι απαλλοτριώσεις έχουν κηρυχθεί. Το πρόγραμμα εκτέλεσης του έργου (Άρθρο 4 Ε.Σ.Υ.) έχουν λάβει υπόψη του τα προβλήματα που εισάγουν οι απαλλοτριώσεις στην εκτέλεση έργων, την διαθεσιμότητα εκτάσεων του Δημοσίου/ Κοινωτικών κ.λπ. ώστε να είναι δυνατή η εκτέλεση του έργου εμπρόθεσμα.

Thesis
NonPeerReviewed

Δρόμοι
Οδοποιία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2014


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.