Φυσικά μνημεία γεωλογικής σημασίας

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2014 (EL)
Φυσικά μνημεία γεωλογικής σημασίας

Κοτσώνης, Παναγιώτης

Το αντικείμενο της πτυχιακής εργασίας είναι τα φυσικά μνημεία/γεοπάρκα του κόσμου, τα ευρύτερα γεωλογικά/παλαιοντολογικά χαρακτηριστικά τους και η προστασία τους από σχετικές διεθνείς συνθήκες/νομοθεσίες ως παρακαταθήκη πολιτιστικής κληρονομιάς. Στόχος της πτυχιακής εργασίας είναι να εισάγει τον αναγνώστ/η-ρια στα βασικά γεωλογικά χαρακτηριστικά φυσικών μνημείων και γεωπάρκων με έμφαση στη γεωλογική, γεωφυσική και παλαιοντολογική ιδιομορφία επιλεγμένων φυσικών μνημείων από τον Ελλαδικό και Παγκόσμιο χώρο (λ.χ. Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου, Ελλάδα ή το Φαράγγι Γκράντ Κάνυον Αριζόνα, ΗΠΑ). Ο αναγνώστ/η-ρια θα βρεί χρήσιμα παραρτήματα με λίστες από Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια Γεωπάρκα όπως και ένα αγγλοελληνικό γλωσσάριο γεωλογικών όρων ως πηγές αναφοράς που μπορούν να τον/την βοηθήσουν στην εισαγωγή, και να ενθαρρύνουν περαιτέρω, στη μελέτη συναφών θεμάτων.

Thesis
NonPeerReviewed

Πολιτιστική κληρονομιά

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2014


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.