Ατμοσφαιρική ρύπανση από την παραγωγή ενέργειας

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2014 (EL)
Ατμοσφαιρική ρύπανση από την παραγωγή ενέργειας

Αβραμίδου, Άννα

Η ατμοσφαιρική ρύπανση αποτελεί όχι μόνο ένα από τα σημαντικότερα περιβαλλοντικά ζητήματα των ανεπτυγμένων χωρών, αλλά και αυτό που μαζί με τη ρύπανση των υδάτων έχει τις εμφανέστερες και αμεσότερες επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία. Σε μεγάλο βαθμό η ατμοσφαιρική ρύπανση απαντάται σε έντονες χωρικές συγκεντρώσεις στις μεγάλες πόλεις και στις βιομηχανικές περιοχές, γεγονός που συχνά δημιουργεί την ψευδαίσθηση ότι αφορά ένα μόνο συγκεκριμένο μέρος του πληθυσμού. Ειδικά στη χώρα μας, όπου η βιομηχανική παραγωγή είναι ιδιαίτερα περιορισμένη, η κοινή πεποίθηση φαίνεται να είναι ότι η ατμοσφαιρική ρύπανση αφορά μονάχα τους κατοίκους των μεγάλων πόλεων (οι οποίοι και χρεώνονται με την επιλογή του χώρου διαμονής τους) και σε ελάχιστες περιπτώσεις τους κατοίκους των περιοχών με έντονες ρυπογόνες βιομηχανίες. Η πραγματικότητα, παρόλα αυτά, διαψεύδει αυτήν την κοινή πεποίθηση: η αέρια ρύπανση από κινητές πηγές, η μικρής κλίμακας αλλά συνεχής ρύπανση από τις κατοικίες και τις επιχειρήσεις, καθώς και οι μηχανισμοί μεταφοράς των αέριων ρύπων, έχουν ως αποτέλεσμα η ατμοσφαιρική ρύπανση να μας αφορά, σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό, όλους.

Thesis
NonPeerReviewed

Ηλεκτρική ενέργεια - Περιβαλλοντικές απόψεις
Ατμοσφαιρική ρύπανση
Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2014


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.