Δημιουργία και εικονογράφηση παιδικού παραμυθιού "Οι περιπέτειες του Μπισκοτίνου"

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2014 (EL)
Δημιουργία και εικονογράφηση παιδικού παραμυθιού "Οι περιπέτειες του Μπισκοτίνου"

Στρατιώτη, Ελβίρα

Ο λόγος που αποφασίστηκε η ενασχόληση και ανάπτυξη της εν λόγω πτυχιακής με τα παραμύθια, ήταν κυρίως η πίστη της συγγραφέως σε αυτά παίρνοντας σα δεδομένο πως οξύνουν τη φαντασία, το μυαλό, αλλά κυρίως και το ήθος του αναγνώστη. Την εποχή που πραγματοποιήθηκε η εκπόνηση της εργασίας, παρατηρείται στην Ελλάδα έντονο το φαινόμενο έλλειψης και των δύο στοιχείων. Θεωρήθηκε λοιπόν ως ελάχιστη προσφορά η δυνατότητα απόδοσης αυτών στα παιδιά, όπως και άλλων ερεθισμάτων, εκτός από τις ήδη γνωστές σε όλους πηγές της τηλεόρασης, των βιντεοπαιχνιδιών και των ηλεκτρονικών υπολογιστών. Εννοείται πως δεν τάσσεται η συγκεκριμένη εργασία ενάντια στην τεχνολογία και στα οφέλη της, αλλά οπωσδήποτε η κακή χρήση αυτής δεν είναι κάτι το επιθυμητό. Τα παραμύθια λοιπόν αποτελούν ένα εποικοδομητικό τρόπο να αντιλαμβάνονται και να απορροφούν πληροφορίες τα παιδιά. Πληροφορίες που αν ο καθένας από εμάς έπαιρνε ποιο σοβαρά υπόψη του σίγουρα ο κόσμος θα ήταν πολύ καλύτερος. Τέλος, οι εμπειρίες και οι αναμνήσεις όλων κατά την παιδική ηλικία μέσα από την ανάγνωση και εξιστόρηση παραμυθιών, αποτελεί μοναδικό και σημαντικό υπόβαθρο γνώσεων και κουλτούρας.

Thesis
NonPeerReviewed

Κόμικς

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2014


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.