Μελισσοκομικοί χειρισμοί το φθινόπωρο και το χειμώνα

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2007 (EL)
Μελισσοκομικοί χειρισμοί το φθινόπωρο και το χειμώνα

Φίτσιου, Τριανταφυλλιά

Οι σωστοί χειρισμοί στον κατάλληλο χρόνο είναι από τους σπουδαιότερους παράγοντες επιτυχίας στην μελισσοκομία. Βασική προϋπόθεση για τη σωστή εφαρμογή των μελισσοκομικών, είναι ο μελισσοκόμος να γνωρίζει καλά τη μέλισσα και το μελίσσι ως οργανισμό , τα μελισσοκομικά φυτά της περιοχής του , τα μέτρα προστασίας του μελισσιού από τους εχθρούς, ασθένειες, και φυτοφάρμακα και να είναι σε θέση με τις επεμβάσεις του να κατευθύνει την ανάπτυξη του μελισσιού ώστε να εκμεταλλευτεί πλήρως την ανθοφορία μιας συγκεκριμένης περιοχής (Θρασύβουλου , 2001). Με τον όρο μελισσοκομικοί χειρισμοί εννοούμε όλες τις εργασίες του μελισσοκόμου που σκοπό έχουν όχι μόνο να δυναμώσουν τα μελίσσια του, αλλά και να του αποφέρουν όσο το δυνατόν υψηλό εισόδημα. Ο Μελισσοκόμος προβαίνει σε διάφορους μελισσοκομικούς χειρισμούς ενισχύοντας τα μελίσσια του. Έτσι, μελισσοκομικοί χειρισμοί εννοούμε το σύνολο των εργασιών του μελισσοκόμου καθ όλη την διάρκεια του έτους επηρεάζουν στο αν θα μπορεί ο μελισσοκόμος να έχει όχι μόνο δυνατά μελίσσια, αλλά και ικανοποιητική παραγωγή (Ξαντινίδης, 2001).

Thesis
NonPeerReviewed

Μελισσοκομία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2007


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.