Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2005 (EL)
Η ιδιόγραφη διαθήκη

Φραγκιαδάκης, Γεώργιος
Κουκουράβα, Ευτυχία-Μαρία

Η ιδιόγραφη διαθήκη, θα έλεγε κανείς ότι είναι ένα από τα «εργαλεία» του κληρονομικού δικαίου. Είναι ένας ειδικός τρόπος μεταβίβασης των περιουσιακών έννομων σχέσεων από τον θανόντα στους κληρονόμους του. Θεωρείται μία ιδιάζουσα περίπτωση διαθήκης που δημιουργήθηκε για να ικανοποιήσει τη μεταφορά της περιουσίας του διαθέτη ακόμα και κάτω από τις πιο ασυνήθιστες συνθήκες. Στα πλαίσια αυτά, απαιτούνται ευέλικτοι και συνάμα ασφαλείς και δίκαιοι τρόποι κληροδότησης και αποδοχής της περιουσίας. Ο νόμος επιβάλλεται να είναι προστάτης και του κληρονομούμενου και του κληρονόμου. Πρωταρχικός σκοπός του είναι η προάσπιση των δικαιωμάτων των ατόμων που λαμβάνουν μέρος σ’ αυτές τις έννομες σχέσεις. Στόχος της εργασίας αυτής είναι να μας εισάγει στις βασικές έννοιες του κληρονομικού δικαίου και κυρίως της ιδιόγραφης διαθήκης ώστε, σε συνδυασμό και με την προσωπική μας ενασχόληση, να αποκτήσουμε ευρεία και σαφή επί του θέματος άποψη, αν και δεν είναι δυνατό να αντιμετωπιστεί από μία μόνο εργασία όλο το μεγαλείο του συγκεκριμένου κλάδου του Νόμου.

Thesis
NonPeerReviewed

Αστικό δίκαιο

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2005


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.