Δορυφορικές επικοινωνίες

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2007 (EL)
Δορυφορικές επικοινωνίες

Κατσαρού, Μαρία

Πάντα η ανάγκη για αξιόπιστη, γρήγορη και απροβλημάτιστη επικοινωνία ωθούσε τον άνθρωπο να ξεπερνάει τα φυσικά του όρια, να σχεδιάζει και να κατασκευάζει μία πλειάδα συστημάτων. Από τους αρχαίους χρόνους χρησιμοποιούσε ανθρώπους και ζώα για να μεταφέρει μηνύματα. Συνέχισε με τις πρώτες ασύρματες μεταδόσεις, χρησιμοποιώντας φωτιές και καπνό και στην σύγχρονη εποχή δημιούργησε εκτενή δίκτυα ταχυδρομείων, τηλεγράφου και τηλεφώνου. Αυτή η ίδια ανάγκη για επικοινωνία ώθησε στην χρήση και των ραδιοκυμάτων. Όταν πλέον είχαν απλωθεί χιλιόμετρα καλωδίων, οι διάφορες κεραίες γέμισαν τη γη, μεταδίδοντας ήχο, ομιλία και εικόνα με συγκριτικά χαμηλότερο κόστος. Όμως ούτε αυτό επαρκούσε. Για κοντινές αποστάσεις, οι επίγειες επικοινωνίες ήταν πολύ καλές. Το κόστος όμως της επίγειας κάλυψης αυξάνεται δυσανάλογα πολύ όταν πρόκειται για την κάλυψη αποστάσεων χιλιάδων χιλιόμετρων. Η προφανέστερη λύση ήταν οι δορυφόροι.

Thesis
NonPeerReviewed

Δορυφορικές υπηρεσίες
Επικοινωνία - Τεχνολογικές καινοτομίες

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2007


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.