Παραγωγή βρώσιμης τυποποιημένης ελιάς ποιότητας και διασφάλιση της ποιότητας από την παραγωγό βιομηχανία της Ε.Α.Σ. Καβάλας.

 
This item is provided by the institution :
TEI of West Macedonia
Repository :
@naktisis
see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*
share
2012 (EN)
Παραγωγή βρώσιμης τυποποιημένης ελιάς ποιότητας και διασφάλιση της ποιότητας από την παραγωγό βιομηχανία της Ε.Α.Σ. Καβάλας.

Παναγιώτογλου, Ειρήνη

Είναι χαρακτηριστικό ότι η ελαιοκαλλιέργεια αποτελεί οικονομική δραστηριότητα η οποία συναντάται σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βάθρο – ανάλογα με τα κατά περίπτωση εδαφοκλιματολογικά χαρακτηριστικά - σε 48 νομούς της χώρας. Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία η χώρα διαθέτει γύρω στα 120 -130 εκατ. ελαιόδεντρα. Από αυτά, η συντριπτική πλειοψηφία αφορά ποικιλίες οι οποίες προορίζονται για την παραγωγή ελαιολάδου. Ένα μεγάλο μέρος προορίζεται για επιτραπέζια χρήση ( βρώσιμη ελιά), ενώ ένα μικρότερο τμήμα έχει τη δυνατότητα διπλής χρήσης (ελαιόλαδο και επιτραπέζια ελιά).Στον κλάδο των επιτραπέζιων ελιών δραστηριοποιείται ένας μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων, οι οποίες ασχολούνται με την επεξεργασία ή και τυποποίηση των εξεταζόμενων προϊόντων. Η πλειοψηφία των συγκεκριμένων επιχειρήσεων αναπτύσσει έντονη εξαγωγική δραστηριότητα

Thesis
NonPeerReviewed

Ελιά
Ποιοτικός έλεγχος
Τυποποίηση

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Greek

2012


cc_by_nc_nd*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)