Παραγωγή βρώσιμης τυποποιημένης ελιάς ποιότητας και διασφάλιση της ποιότητας από την παραγωγό βιομηχανία της Ε.Α.Σ. Καβάλας.

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2012 (EL)
Παραγωγή βρώσιμης τυποποιημένης ελιάς ποιότητας και διασφάλιση της ποιότητας από την παραγωγό βιομηχανία της Ε.Α.Σ. Καβάλας.

Παναγιώτογλου, Ειρήνη

Είναι χαρακτηριστικό ότι η ελαιοκαλλιέργεια αποτελεί οικονομική δραστηριότητα η οποία συναντάται σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βάθρο – ανάλογα με τα κατά περίπτωση εδαφοκλιματολογικά χαρακτηριστικά - σε 48 νομούς της χώρας. Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία η χώρα διαθέτει γύρω στα 120 -130 εκατ. ελαιόδεντρα. Από αυτά, η συντριπτική πλειοψηφία αφορά ποικιλίες οι οποίες προορίζονται για την παραγωγή ελαιολάδου. Ένα μεγάλο μέρος προορίζεται για επιτραπέζια χρήση ( βρώσιμη ελιά), ενώ ένα μικρότερο τμήμα έχει τη δυνατότητα διπλής χρήσης (ελαιόλαδο και επιτραπέζια ελιά).Στον κλάδο των επιτραπέζιων ελιών δραστηριοποιείται ένας μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων, οι οποίες ασχολούνται με την επεξεργασία ή και τυποποίηση των εξεταζόμενων προϊόντων. Η πλειοψηφία των συγκεκριμένων επιχειρήσεων αναπτύσσει έντονη εξαγωγική δραστηριότητα

Thesis
NonPeerReviewed

Ελιά
Ποιοτικός έλεγχος
Τυποποίηση

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2012


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.