Διερεύνηση των γεωτεχνικών συνθηκών του χωμάτινου φράγματος του Κατάφυτου στο Νομό Δράμας

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2011 (EL)
Διερεύνηση των γεωτεχνικών συνθηκών του χωμάτινου φράγματος του Κατάφυτου στο Νομό Δράμας

Αϊνατζόγλου, Νικόλαος

Τα χωμάτινα φράγματα κατασκευάζονται με γαιώδη υλικά που διατηρούν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους. Αντλούν την αντοχή τους από την τοποθέτηση, το συντελεστή τριβής και τη συνάφειά τους. Παρ’ όλη όμως τη συμπύκνωσή τους αφήνουν κενά ανάμεσα στους κόκκους . Σε αντίθεση με τα υλικά του σκυροδέματος που συσσωματώνονται σε μια ενιαία σκληρή και απαραμόρφωτη μάζα, τα γαιώδη υλικά συνιστούν μια εύπλαστη και εύκαμπτη μάζα που μπορεί να παρακολουθήσει ελαφρές υποχωρήσεις του εδάφους, στο οποίο θεμελιώνεται, χωρίς κίνδυνο καταστροφής. Στην εργασία αναφέρονται τα είδη των φραγμάτων, οι γενικές αρχές σχεδιασμού των χωμάτινων φραγμάτων καθώς και οι απαραίτητες γεωτεχνολογικές μελέτες. Στο δεύτερο μέρος της εργασίας παρουσιάζεται η γεωτεχνική μελέτη για την κατασκευή του χωμάτινου φράγματος στο χωριό Κατάφυτο στο Νομό Δράμας.

Thesis
NonPeerReviewed

Φράγματα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2011


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.