Ηφαιστειακή δραστηριότητα στον ελλαδικό χώρο: το ηφαίστειο Σουσάκι

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2011 (EL)
Ηφαιστειακή δραστηριότητα στον ελλαδικό χώρο: το ηφαίστειο Σουσάκι

Καραπανάγος, Βασίλειος
Συμενής, Στράτος
Τσίρκος, Δημήτριος

Στοχος αυτής της εργασίας είναι να αναλυθεί το φαινόμενό των ηφαιστείων, πώς δημιουργούνται και ποια είναι τα είδη τους. Να γίνουν γνωστά τα ηφαίστεια που υπάρχουν στην Ελλάδα και τη «συμπεριφορά» τους. Πιο συγκεκριμένα θα αναλύθεί το ηφαίστειο του Σουσακίου απο την αρχή της δημιουργίας του, τα στάδιά του μέσα στο χρονο και την κατάσταση του ηφαιστείου σήμερα. Επίσης περιγράφεται και η γεωλογική εξέλιξη της Ελλάδας καθώς και η γεωλογία της Κορινθίας (περιοχή που βρίσκεται το Σουσάκι) Αρχικά περιγράφεται το γεωλογικό υπόβαθρο της Ελλάδας συγκεκριμένα για τη γεωλογική εξέλιξή της μέσα στο χρονο καθώς και για το ελληνικό τόξο και τις περιόδους, στις οποίες χωρίζεται. Τέλος, αναφέρεται η γεωλογική δομή της Κορινθίας.

Thesis
NonPeerReviewed

Γεωλογία
Ηφαίστεια

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2011


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.